Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Hortex Kapuśniak z kiszonej kapusty 450 g

Kapuśniak z kiszonej kapusty.

Indeks: 5900477004400

Ilość    

5,89 zł

Składniki

warzywa w zmiennych proporcjach: kapusta kiszona (kapusta, sól) 40%, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, seler



Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, mąkę pszenną



Marka

Hortex



Cechy

gotowy w 20 minut

numer 1 - ulubiona marka Polaków 2017

zamrożone tuż po zbiorach



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kapuśniak z kiszonej kapusty. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony



Nazwa firmy

Polski Ogród sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa



Opis produktu

Kapuśniak na kiszonej kapuście jest bombą witaminową połączoną z przepysznym smakiem, a do tego jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Poza kapustą w jego składzie znajdziemy: marchewkę, ziemniaki, cebulkę, a także pietruszkę i seler.



O marce

Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Jagody leśne
Hortex Szpinak w sosie śmietanowym



Pozostałe informacje

Energia w 100 g: 166 kJ/39 kcal



Zalecenia dla alergików

Seler - Zawiera

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Pszenica - Może zawierać



Przechowywanie

Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C 4 dni
** -12°C 1 miesiąc
*** poniżej -18°C do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze -18°C



Przepisy

Przepisy Matki Natury
Pulled Pork

Składniki:
- Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex - 1 opakowanie
- 1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej

marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- pieprz

Gotowe w 30 minut i 9 godzin pieczenia

Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na cała noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120°C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140°C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.

Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl



Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania - bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka, dodać ok. 1 l wody, kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu. Gotować ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę, cebulę lub zaprawić zasmażką.



Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane



Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 234

Szerokość - 216

Głębokość - 34



Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu



Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Miejsce pochodzenia: Unia Europejska



Adres producenta

Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa



Adres zwrotny

Polski Ogród sp. z o.o.
ul. Mszczonowska 2
02-337 Warszawa



Wartości odżywcze

100 g produktu
Wartość energetyczna 166 kJ / 39 kcal
Tłuszcz <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 6,9 g
w tym cukry 1,9 g
Białko 1,4 g
Sól 0,30 g


Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

w 100 g:w 100 g:
Wartość energetyczna 39 kcal