Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

żelfix dr.oetker 40g 2:1

Indeks: 5900437071503

Ilość    

3,59 zł

Składniki

cukier

substancja żelująca (pektyny)

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

substancja konserwująca (kwas sorbowy)



Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.



Marka

Dr. Oetker



Cechy

na bazie naturalnej pektyny owocowej

pyszne konfitury w 1 minutę

na 1 kg owoców 0,5 kg cukru

zapobiega pleśnieniu



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.



Company Name

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk



Opis produktu

Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory.

Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).



O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce



Zalecenia dla alergików

Gluten - Może zawierać

Mleko - Może zawierać



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Przepisy

Przepisów szukaj na: www.oetker.pl



Przygotowanie i stosowanie

Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając.
3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.



Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane



Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900437071534



Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk



Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl



Adres internetowy

www.oetker.pl



Telefon/Fax kontaktowy

801100700



Email kontaktowy

serwis@oetker.pl