Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Delecta Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g

Doskonała do przygotowywania mięsnych, rybnychlub warzywnych galaretek. Nadaje się również do przyrządzania galaretek owocowych. 20 g produktu wystarcza na przygotowanie 1 l wywaru. 50 g produktu wystarcza na przygotowanie 2,5 l wywaru. Rozpuścić zawartość torebki w odpowiedniej iloci wrzącej wody lub wywaru (nie gotować).

Indeks: 5900983019950

Ilość    

4,19 zł

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko i soję.



Marka

Delecta



Cechy

niezbędna w kuchni

na 2,5 L wody



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.



Company Name

Bakalland S.A.



Adres firmy

ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa



Opis produktu

Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.



O marce

Delecta
Prosto z serca



Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Przepisy

Nasz przepis na karpia w galarecie

Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta.
Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

Dobre rady
- Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę.
- Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę.
- Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl



Przygotowanie i stosowanie

Sposób użycia:
Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.



Rodzaj opakowania

Typ - Torebka



Kraj

Kraj produkcji - UE



Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.



Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900983519955



Adres producenta

Paczkowano:
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa



Adres zwrotny

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl



Adres internetowy

www.delecta.pl