Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Żelatyna-fix deserowa to innowacyjny produkt przeznaczony do wszelkich deserów i ciast na zimno. 
Żelatyna –fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek!

Indeks: 5900437072258

Ilość    

2,89 zł

Składniki

cukier

20% żelatyna wieprzowa instant

skrobia modyfikowana

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

aromat

substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)



Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.



Marka

Dr. Oetker



Cechy

do serników, deserów i mas na zimno

bez grudek, łatwa i szybka



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.



Company Name

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk



Opis produktu

Żelatyna -fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Nowa Żelatyna - fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do : serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.



Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Mleko - Może zawierać



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Przepisy

Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przygotowania:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera.
W misce przygotuj składniki według proporcji podanych w tabeli.
Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia.
Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.

Porady:
Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.
Na duży sernik z 1 kg masy serowej z dodatkami użyj dwóch opakowań produktu.

Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl



Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane



Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.



Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk



Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl



Adres internetowy

www.oetker.pl



Telefon/Fax kontaktowy

801100700



Email kontaktowy

serwis@oetker.pl



Wartości odżywcze

na 100 g produktu w proszku:
Energia 1646 kJ/387 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany 77,6 g
w tym Cukry 61,7 g
Białko 18,6 g
Sól 0,2 g