Składniki
ryż brązowy (78,9%)
kukurydza (10%)
ryż dziki (5%)
słonecznik (2%)
amarantus (1%)
kasza gryczana nieprażona (1%)
kasza jaglana (1%)
sól
siemię lniane (0,5%)
Marka
Sonko
Cechy
bez glutenu
źródło błonnika pokarmowego
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Wafle 7 ziaren z ryżem dzikim
Wafle ryżowe z dodatkami.
Company Name
Sonko Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Polska
Opis produktu
Wafle 7 ziaren z ryżem dzikim wytwarzane są z pełnych ziaren zbóż z dodatkiem soli. Ziarna zbóż zawierają liczne minerały i witaminy niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.
Zawierają węglowodany złożone, będące podstawowym źródłem energii, niezbędnej do
aktywności fizycznej i umysłowej. Są lekką, pożywną, wartościową i bezglutenową przekąską dla osób dbających o zdrowy styl życia.
O marce
Spróbuj również:
Sonko Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi
Sonko Wafle ryżowe naturalne
Sonko Wafle ryżowe z solą morską
Pozostałe informacje
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
PL-003-007
Produkt rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 14 porcji produktu (14 wafli).
Adres producenta
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Polska
Adres zwrotny
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce
Polska
www.sonko.pl
Adres internetowy
www.sonko.pl
Wartości odżywcze
|
373 kcal | 35 kcal | 2% |
Wartość energetyczna |
1580 kJ | 149 kJ | |
Tłuszcz, w tym: |
1,9 g | 0,2 g | <% |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g | <0,1 g | <1% |
Węglowodany, w tym: |
76 g | 7,1 g | 3% |
- cukry |
0,5 g | <0,1 g | <1% |
Błonnik |
5,3 g | 0,5 g | |
Białko |
10,3 g | 1 g | 2% |
Sól |
0,59 g | 0,05 g | 1% |
RWS - Referencyjna Wartość Spożycia |
| | |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
| | |