Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g

Indeks: 4001163135604

Ilość    

4,69 zł

Składniki

mąka pszenna

woda

olej rzepakowy

skrobia pszenna

oliwa z oliwek

alkohol etylowy

sól

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

drożdże

białko pszenne

glukoza

mąka kukurydziana

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)



Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i mleka.



Tekst oznakowania alergenów

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.



Marka

Henglein



Cechy

smak domowej kuchni

świeży, na papierze do pieczenia



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.



Nazwa firmy

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza



Zalecenia dla alergików

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Pszenica - Zawiera



Informacje dot. stylu życia

Produkt odpowiedni dla wegetarian



Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.



Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 8



Przepisy

Sposób przygotowania
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C.
2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem.
3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje.
4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika.

Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.

Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.



Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.



Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane



Kraj

Kraj produkcji - Niemcy



Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech



Adres producenta

Wyprodukowano dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza



Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl



Adres internetowy

www.henglein.pl



Wartości odżywcze

w 100 g:
Wartość energetyczna 1126 kJ/267 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 45 g
w tym cukry 2,5 g
Białko 6,6 g
Sól 1,9 g