Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Cenos Ryż parboiled 400 g (4 torebki)

Indeks: 5900977001596

Ilość    

3,99 zł

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać gluten



Marka

Cenos



Cechy

czas gotowania: 12 minut



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ryż biały długi preparowany termicznie



Company Name

Cenos Sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września



Opis produktu

Ryż parboiled to ryż poddany specjalnej metodzie obróbki termicznej. Dzięki temu jego czas gotowania jest krótszy, a ziarna pozostają sypkie po ugotowaniu. Idealnie sprawdza się jako samodzielne danie, dodatek do mięs i składnik sałatek, tworząc doskonałe połączenie z warzywami i nie tylko.



O marce

Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty



Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać



Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.



Przepisy

Łosoś w sosie koperkowym
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: filet z łososia 600 g, mały brokuł, 3 marchewki, cytryna, pęczek koperku, kostka rosołowa drobiowa, 200 g śmietany 18%, 30 g masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

Przygotowanie: Filet dzielimy na części, oczyszczamy, nacieramy sokiem z cytryny i solimy. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, które przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Koperek myjemy i drobno siekamy. W garnku topimy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy. Dodajemy ok. 200 ml bulionu. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy śmietanę, łyżkę soku z cytryny, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa myjemy, brokuł dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Gotujemy na parze do miękkości. Łososia układamy na ryżu, polewamy sosem i otaczamy wianuszkiem warzyw.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl



Rodzaj opakowania

Typ - Karton



Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu



Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: A - Argentyna, G - Grecja, I - Indie, K - Kambodża, P - Pakistan, BUR - Birma, T - Tajlandia, U - Urugwaj, W - Włochy, V - Wietnam, B - Bułgaria



Wymiary od dostawcy

Wysokość na półce - 172

Szerokość na półce - 142

Głębokość na półce - 40



Supplied Unit Merchandising

Height - 172

Width - 142

Depth - 40



Adres producenta

Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września



Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl



Adres internetowy

www.cenos.pl



Wartości odżywcze

w 100 g produktu% RWS*
wartość energetyczna 337 kcal
tłuszcz 0,3 g<1
w tym kwasy nasycone 0,1 g1
węglowodany 74 g28
w tym cukry <0,5 g<1
błonnik 5,2 g
białko 7,3 g15
sól <0,01 g<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).