Koszyk

Nie znaleziono wyników.
Koszt dostawy 20,00 zł

Kategorie

Podravka Smak kuchni śródziemnomorskiej Spaghetti Makaron 500 g

Indeks: 5907573338682

Ilość    

4,19 zł

Składniki

semolina z pszenicy durum

woda



Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać jaja.



Marka

Podravka



Cechy

100% durum

czas gotowania 9 min



Nazwa produktu uregulowana prawnie

Makaron z semoliny z pszenicy durum



Company Name

Podravka Polska Sp. z o.o.



Adres firmy

ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą



Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Jaja - Może zawierać



Przechowywanie

Przechowywać w suchym i powietrznym miejscu.



Przepisy

Spaghetti z mięsnymi pulpetami w sosie pomidorowym
Czas przygotowania: 25 min
Ilość: 4-5 porcji

Składniki:
200 g makaronu spaghetti Podravka
390 g pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem Podravka
500 g przecieru pomidorowego Podravka
400 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki
100 g żółtego sera
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki zimnej wody
garść natki pietruszki
świeża bazylia
pieprz
Vegeta

Przygotowanie:
Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć 2 ząbki czosnku przez około 1 minutę. Dodać pomidory krojone oraz przecier pomidorowy Podravka i gotować na małym ogniu 10 minut. Całość doprawić Vegetą. Pod koniec gotowania dodać świeżo pokrojoną bazylię.
Mięso wymieszać z musztardą, wyciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku, drobno posiekaną natką pietruszki oraz solą i pieprzem. Następnie dodać wodę i całość ugniatać około 3 minut.
Z mięsa uformować niewielkie pulpeciki, wszystkie równej wielkości. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni około 4 minuty z każdej strony.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić.
Spaghetti podawać na gorąco polane sosem pomidorowym z ułożonymi na wierzchu pulpecikami. Danie posypać świeżą bazylią i startym żółtym serem.



Przygotowanie i stosowanie

Instrukcje dotyczące przygotowania:
Przygotowanie makaronu ''al dente''.
Na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Do wrzącej wody należy wrzucić makaron i dokładnie zamieszać. Po upływie wskazanego czasu gotowania makaron należy odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i wyśmienicie smakuje.
Czas gotowania 9 min.



Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane



Adres producenta

Wyprodukowano w:
Mlinotest Živilska industrija d.d.
Tovarniška cesta 14
5270 Ajdovščina
Słowenia

Dla
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja



Adres zwrotny

Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą
www.podravka.pl



Adres internetowy

www.podravka.pl



Adres dystrybutora

Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Asfaltowa 28
66-470 Kostrzyn nad Odrą



Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1484 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 4,0 g
Białko 12 g
Sól 0,005 g